20.01.2011 г.

You're a small person in a big world

Така започваше днешният ми хороскоп.

А ти, не се ли чувстваш понякога непълноценен? Не се ли чувстваш като нищожна прашинка, носеща се през Вселената? По-голямата част от света никога няма дори да разбере за съществуването ти. Нито за моето. Нито за това на сестра ти или на внучката на най-добрата приятелка на баба ти.
Един приятел веднъж каза, че блоговете са за 14-годишни момиченца, които мрънкат за скапания си живот и за това, че никой извън интернет не ги разбира.
Е, изненада, дарлинг! Вече нито съм на 14, нито изпитвам потребност да мрънкам в интернет. Въпреки че по последни данни съм социопатка (нали, Темелков [; ), което може би е една от причините да пиша това – не мога да завържа реални приятелства и давя мъката в шоколад и писане в блог. Примерно. Или не съвсем.
Мисълта ми беше, че проблемите ми, колкото и ужасни да са те (в сесия съм, общувам с идиоти, липсва ми лятото, София е мръсно подобие на Мордор, etc.), не са по вина на грешка във Вселенския ред. Твоите също. Затова имаме два варианта пред себе си:
1. Продължаваме да мрънкаме в родното интернет пространство и да се надяваме някой да ни забележи и да реши проблемите ни.
2. Теглим една звучна българска на всичко, усмихваме се на пук на света и си изкарваме готино. 
На пук на сесията, идиотите, зимата и Мръсното, мен ме е ударила някаква небивала вълна на оптимизъм. Така че в момента имам желанието да се изсмея на всички, чиито проблеми се свеждат до ... е, до подобни на моите.
На пук на света ще си сложа широката усмивка и ще си я разнасям навсякъде. А ти сам си избери коя алтернатива ти харесва повече.

11.01.2011 г.

Flashback? Flashforward?

Зимна София – голям кеф. Снегът ни изненадва всеки път, когато има неблагоприличието да завали, улиците по някаква странна причина отказват да се почистват сами, спуска се смок, който, в опит да смекчим обстоятелствата, наричаме мъгла. И единствените ни развлечения остават кръчмите/ клубовете/кафенетата. Поне 3 месеца, изкарани в затворени пространства сред градския дим.
А моята простичко устроена душа иска само да се махне от това място, все по-често наричано от познатите ми с името Мордор.
Искам да съм пак с любимите си няколко човека на пустия плаж, където нямаме обхват, нямаме часовници, времето не ни интересува, никой не ни се мотае и не ни казва как трябва да правим нещата и кое е добре за нас.
Искам да си събера багажа, да изляза на Ботевградско шосе, да опъна палец и да отпраша някъде далеч от Дъ Биг Сити.  
Искам влакове, палатки, реки, планини, върхове, пътечки, спане на открито, природа, звезди, тревички, цветя, лагерен огън.
Хиляди пъти предпочитам да чета книга на плажа/ да снимам пеперудите/ да гледам дъгата пред това да прекарвам деня си затворена в някое кафе/ вкъщи.
Не искам интернет, не искам телефон, не искам телевизия. Не искам главата ми да гъмжи от чуждите проблеми, не искам да тичам за автобуси, защото от това зависи целия ми ден, не искам да се съобразявам с навиците на околните. Поне за малко...Поне за седмица.